Online zelfhulpprogramma: Moodpep

Ben je op deze website omdat je last hebt van stemmingsproblemen? Zo ja, dan is dat vervelend om te horen. Het hebben van stemmingsproblemen is naar, maar gelukkig kun je er wel wat aan doen, met wat hulp. Als je de motivatie en de tijd hebt, kun je nu zelf aan de slag met deze klachten. Het doel van Moodpep is om je te leren beter om te gaan met de dagelijkse worstelingen en je stemming te verbeteren. 

Moodpep
Moodpep bestaat uit 8 lessen, en is gebaseerd op technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Het programma richt zich op 4 belangrijke componenten: het starten van nieuwe activiteiten, het leren om je effectiever te ontspannen, het veranderen van negatieve gedachten en het werken aan je eigen, specifieke doelen. Het zelfhulpprogramma kan online (op een computer of tablet) worden uitgevoerd op elk tijdstip en op elke plek die bij je past. Een keer per week heb je telefonisch of online contact met een coach die met je zal bespreken hoe het met je gaat. In de lessen leer je verschillende vaardigheden, onder andere door het lezen van informatie en het uitvoeren van opdrachten. Het programma kan binnen 6-8 weken worden afgerond en vereist een tijdsinvestering van 1-2 uur per week. Onze verwachting is dat je je door deelname aan dit programma beter gaat voelen!

Werkt een zelfhulpprogramma?
Onderzoek heeft aangetoond dat zelfhulpprogramma's voor de meerderheid van de mensen goed kunnen werken. Het belangrijkste is dat je je realiseert dat verandering mogelijk is. Veel van wat je denkt en doet is een automatisme of gewoonte geworden. Hoewel het niet gemakkelijk is om gewoonten te doorbreken, is het zeker wel mogelijk! Om dit doel te bereiken, is het wel belangrijk om wat tijd te investeren en te oefenen. In zekere zin is het niet anders dan met sporten: je kunt conditie en behendigheid ontwikkelen door middel van training. En dat is precies wat we gaan doen in dit programma!

Vertrouwelijkheid
Het online programma wordt aangeboden in een beveiligde omgeving.

Contact
Wil je dit online zelfhulpprogramma volgen? Stuur ons een e-mail als je meer informatie wilt of als je wilt deelnemen. Als je besluit deel te nemen, hopen we dat je veel profijt zult hebben van het programma.

Contact gegevens:
MOODPEP team
Leiden University, Clinical Psychology
Email: Moodpep@fsw.leidenuniv.nl